کارگاه‌های مشارکتی حفاظتی لاک‌پشت فراتی، یک گام به جلو

موسسه خزنده شناسان پارس پس از برگزاری کلاس‌های آموزشی و کارگاه‌های حفاظتی مشارکتی برای دانش آموزان، ماهیگیران، محیط‌بانان و کارشناسان شهرستان‌های دزفول، شوش و شاوور به منظور حفاظت از گونه در معرض خطر انقراض لاک پشت فراتی طی هفت سال اخیر، اولین نشست هم اندیشی و جلب مشارکت صیادان تالاب هورالعظیم، کارشناسان و محیط بانان دشت آزادگان و سوسنگرد را به منظور حفاظت از لاک پشت فراتی به همت رئیس اداره محیط زیست دشت آزادگان و با همکاری موسسه در سالن جلسات فرمانداری شهر سوسنگرد در تاریخ سیزدهم دی ماه سال نود و پنج برگزار شد.

حفاظت مشارکتی از لاک‌پشت فراتی در دشت آزادگان

 

 مهرشاد احمدوندی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشت آزادگان با تاکید بر نقش مهم آموزش بومیان بر حفاظت از گونه در معرض انقراض لاکپشت فراتی ، حضور و همکاری صیادان را در این طرح خواستار شدند. وی افزود:بی گمان استفاده از دانش بومی صیادان اهمیت ویژه ای در شناخت زیستگاه گونه ، تهدیدات و فاکتورهای حیاتی آن خواهد داشت.

خانم دکتر هانیه غفاری، عضو هیات علمی گروه محیط‌زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان، عضو هیات مدیره بخش آسیای موسسه بین‌المللی زیست‌شناسی حفاظت و عضو گروه تخصصی لاک‌پشت‌های آب شیرین اتحادیه بین‌المللی حفاظت یادآور شد که تا به امروز برآورد دقیقی از تعداد لاک­پشت‌های فراتی در ایران انجام نشده است. فهرست سرخ اتحادیه بین­المللی حفاظت از طبیعت در مورد بیش‌تر گونه­های درمعرض خطر انقراض برآوردی از تعداد ارایه کرده و وجود این اطلاعات پایه برای حفاظت از گونه‌های جانوری حیاتی است اما برآوردی در کل محدوده پراکنش این گونه وجود ندارد. دکتر غفاری که مدیرعامل و در عین حال عضو هیئت موسس انجمن خزنده‌شناسان پارس است، در ادامه افزود: حفظ گونه های جانوری بعنوان بخش جدایی‌ناپذیر محیط­زیست با مشارکت مردمی بومی از ارکان‌های اصلی برنامه‌های حفاظتی روز دنیاست. زمینه چنین اقدامات عملی را تنها می‌توان از طریق ظرفیت‌سازی، تامین منابع لازم، تشکیل کارگروه‌های تخصصی، شناسایی تمامی ذی‌نفعان و مشارکت همه آن‌ها تامین کرد. تحت این شرایط می‌توان انتظار داشت که بهبود وضعیت گونه و زیستگاه‌های آن با استفاده از مدیریت حفاظتی بلند­مدت و مناسب فراهم گردد در نتیجه تشکیل کارگروه تخصصی حفاظت از لاک‌پشت فراتی بعنوان اولین کارگروه یک گونه خزنده در کشور موجب حفاظت موثر از لاک‌پشت‌های فراتی در خوزستان خواهد شد.

کارگاه مشارکتی حفاظت از لاپشت فراتی در دشت آزادگان برگزار شد